loading...
آقا اجازه
متین بازدید : 84 دوشنبه 21 مهر 1393 نظرات (0)

 

تاریخچه

کدو اولین بار در مکزیک درحدود 1400 سال قبل از میلاد مسیح کاشته شد و یکی از گیاهان جالیزی به شمار می آمد. ذرت و لوبیا در آن زمان توسط مردمان آمریکای لاتین کاشته می شد و به عنوان غذایاصلی مورد استفاده قرار می گرفت. با گذشت زمان و پیشرفت علم کشاورزی و با استفادهاز ژنتیک، بذر کدو اصلاح گردید. سپس بذر اصلاح شده در تولید انبوه مورد بهره برداریقرار گرفت.
کدو یکی از محصولات جالیزی است که برای افراد خام خوار جزء منابعاصلی غذا محسوب می شود.
مردمان مایا( maya ) از کدو و تخم کدو برای درمان بسیاریاز بیماری ها استفاده می کردند؛ به خصوص در تهیه غذاهای مختلف از آن بهره میگرفتند. پس از گذشت چندین قرن برای اولین بار در سال 1492 میلادی کریستف کلمب درسفرنامه خود از کاشت کدو به صورت جالیزی گزارش نمود. سپس 27 سال بعد کاسپرد اسپینوزدر سفرنامه به پاناما از کاشت کدو در آن کشور گزارش نمود و آن را هندوانه ایندوهانام برد که بسیار خوشمزه بوده و از آن در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده میکرده اند. بذر کدو توسط او به اروپا آورده شد و کاشت این گیاه جالیزی برای اولینبار در اروپا آغاز شد. بذر کدو را در اوایل خرداد ماه می کارند و سپس در شهریورماهبرداشت می کنند. میانگین وزن هر کدو 8 کیلوگرم است که به طور متوسط هر کدو حاوی 150-200 گرم تخم کدو می باشد.


مواد مغذی کدو

كدو حلواییدارای مقدار كمی كالری است ( 20 كالری انرژی در 100 گرم ) و مصرف آن در غذا برایكسانی كه وزن خود را كنترل می كنند، مناسب است.
همچنین منبع غنی پتاسیم است وبرای افراد دچار فشار خون مفید می باشد، ولی برای افراد دچار ناراحتی كلیوی مناسبنمی باشد. جذب آهن و منیزیوم آن نیز خوب است.
كدو حلوایی منبع غنی بتاكاروتن استو رنگ نارنجی آن به دلیل وجود همین تركیب است. بتاكاروتن پیش ساز ویتامینA و یكآنتی اكسیدان مهم در بدن می باشد كه بدن را از حمله رادیكال های آزاد و اثر تخریبیآنها حفظ می كند.
کدو دارای فیبر غذایی نیز می باشد؛ از فیبر موجود در موادغذایی می توان در درمان بسیاری از بیماری ها مخصوصاً افزایش وزن ( چاقی )، یبوست،افزایش چربی خون، و دیابت استفاده نمود.WHO* ( سازمان بهداشت جهانی ) توصیه می کندهر فرد در روز به 30 گرم فیبر نیاز دارد که می تواند فیبر موردنیاز خود را ازحبوبات، سبزیجات، انجیر، خرمای خشک،
نان های سبوس دار
و به خصوص کدو تأمین نماید.



مواد مغذی تخم کدو

از 5/2 کیلوگرم تخمکدو خشک شده می توان یک لیتر روغن استخراج نمود. از تخم کدو به روش فشردن ( پرس سرد ) روغن استخراج می شود. با استفاده از این روش کیفیت روغن یا به عبارتی خواص درمانیآن حفظ می گردد.
اسیدهای چرب اشباع نشده امگا-6 (ω6) و امگا-9 (ω9)در بدن انسانبه پروستاگلاندین ها (prostaglandin) و سپس به هورمون ترمبوکزان ( thromboxan ) تبدیل می گردد. این هورمون از یک طرف باعث افزایش
کلسترول خوب (HDL)
شده و از طرف دیگر از رسوب چربی در سرخرگ ها و ایجاد پلاکتجلوگیری می کند. به عبارتی می توان گفت که امگا- 6 و امگا-9 از انسداد عروق و رسوبچربی در شریان ( سکته قلبی ) جلوگیری می کنند. در ضمن تخم کدو حاوی فیبر و املاح، وسرشار از ویتامین های محلول در چربی ( ویتامین هایA,D,E ) می باشد.
هر100 میلیلیتر روغن تخم کدو حاوی 50 میلی لیتر ویتامین است.
ویتامین های E ( توکوفرول )
وA ( رتینول ) از یک طرف آنتی اکسیدان هستند که جلوی عمل رادیکالهای آزاد را می گیرند و از طرف دیگر از ایجاد پلاکت یا گرفتگی رگ ها، که می توانداز رسوب چربی در شریان به وجود آید، جلوگیری می کنند. محققان علم تغذیه گزارش کردهاند، ویتامین هایA وE جزء ویتامین های پیشگیری کننده از سرطان به خصوص سرطانپروستات هستند. تخم کدو سرشار از پتاسیم،کلسیم ،فسفر ،منیزیوم ، روی و سلنیوم می باشد. هرکدام از این ترکیبات نقشاساسی در جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی، کاهش فشار خون بالا، بیماری هایعفونی روده ای و عفونت های مثانه دارند.
تخم کدو حاوی فیتواسترول ها وسیتواسترول ها هستند. این ترکیبات از یک طرف از رسوب چربی در سرخرگ جلوگیری می کنندو از سوی دیگر خاصیت ضد سرطانی دارند.



خواص درمانی کدو

-
از کدو در درمانبیماری های روده ای مخصوصاً از بین بردن کرم و انگل های روده ای استفاده میشود.
-
از کدو می توان به عنوان مسهل در درمان بیماری یبوست و بواسیر بهرهگرفت.
-
در درمان عفونت های مثانه ای نیز می توان از کدو استفادهنمود.


خواص درمانی تخم کدو

-
از مخلوط تخم کدو به میزان 2تا 3 قاشق غذاخوری با ماست در پیشگیری از رسوب چربی در سرخرگ ها و انسداد عروق میتوان استفاده کرد.
-
با استفاده از تخم کدو در تهیه نان های تیره ( نان های سبوسدار ) از پروستات در مردان و عفونت های مثانه ای در زنان جلوگیری می شود.
-
تخمکدو از سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات جلوگیری می نماید.


روش هایاستفاده از کدو و تخم کدو

از کدو می توان در تهیه سوپ و خورش استفادهنمود. می توان آن را به عنوان ته دیگ در ته پلو استفاده کرد. می توانید آن را چندقطعه کرده و با پوست آب پز کنید ( حفظ بهتر خواص آن ) و در صورت تمایل آن رابامقدار کمی شکر میل کنید که بسیار لذیذ است.همچنین کدو در تهیه نان های حجیم نیزاستفاده می شود. در بسیاری از کشورهای اروپایی از کدو در تهیه نان استفاده میکنند.
تخم کدو را می توان در تولید نان سبوس دار مصرف کرد. در ضمن می توان از آندر تهیه شیرینی رژیمی استفاده نمود. روغن تخم کدو را می توان به عنوان روغن سالادمصرف کرد.
بزرگ ترین کشور تولید کننده روغن تخم کدو، چین و کشورهای اروپای شرقیهستند. از نظر قیمت، روغن تخم کدو در مقایسه با روغن های گیاهی ارزان تر است

جمع آوری توسط خودم صورت گرفته پس لطفا اگه خواستید تو وبلاگتون بزارید منبع:ejaze.rzb.ir رو ذکر نمایید.

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
سلام خدمت دوستان عزیز من متین زارعی هستم پایه هفتم این وبلاگو برای تمامی اونهایی گذاشتم که به درس اهمیت میدن ، لطفا نظر یادتون نره.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 16
  • کل نظرات : 2
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 3
  • آی پی دیروز : 21
  • بازدید امروز : 13
  • باردید دیروز : 28
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 101
  • بازدید ماه : 256
  • بازدید سال : 1,540
  • بازدید کلی : 16,843
  • کدهای اختصاصی

    آقا اجازه؟